Kuvameditaatio Kallio Kipinöi-festivaaleilla marraskuussa 2022 

Kuvameditaatio on Pia Parkkosen tuottama ja yhteistyössä Udumbaran /Eva Spoofin kanssa toteutettu lepohetki mieltä rauhoittavassa kuvavirrassa. Se oli koettavissa marraskuussa 2022 järjestettävällä monitaiteellisella Kallio Kipinöi -kulttuurifestivaalilla. 

Anna mielesi levätä, rentoutua tai lempeästi vaellella valokuvien virrassa, joka syntyi syksyllä 2022 Pia Parkkosen sosiaalisen valokuvauksen projektissa. Siihen osallistui 51 valokuvauksen ammattilaista ja harrastajaa. 

Osallistujat pohtivat ja kuvasivat viikoittain vaihtuvia teemoja. Tehtävät muodostivat tietoisuuden harjoittamisen prosessin, jossa buddhalaisittain harjoitettiin tarkkaavaisuuden kohdentamista ja sen ylläpitämistä. Valokuvatessa mieli tarkkailee ympäristöään intensiivisemmin. Tarkkailu ohittaa mieltä kuormittavan ja hajottavan sälän.

Osallistujat saivat joka perjantai sähköpostiinsa kuvaustehtävät, pohdinnan aiheet sekä ohjeet niiden suorittamiseen. Teema startattiin yksin tehtävällä virittäytymisharjoituksella, jolla hengityksen ja liikkeen kautta haettiin kehoon konkreettinen tuntemus teemasta.

Teemoista syntyneet kuvat ladattiin seuraavan viikon torstaihin mennessä projektin Facebook-ryhmään. Kuvausaiheet olivat laajoja, esimerkiksi ‘tasapaino’, ‘energia’, ‘ilo’ ja ‘turva’. Keskusteluissa osallistujat reflektoivat kuvia, niiden syntyä, ja kuinka muiden kuvat olivat itseen vaikuttaneet. Pintaan nousi syviäkin tunteita.

Viikonloppuisin äänestettiin viikon kuvasadosta mieluisimmat. Näistä kuvista syntyivät projektin avainkuvat teemoittain eteneviin kuvasarjoihin, jotka muodostavat nyt nähtävän meditatiivisen flowna virtaavan kuvaesityksen. Minne nämä kuvat sinut vievät, mitä mieleesi tuovat?

Paikka: Udumbara, Kaarlenkatu 15, 00530 Helsinki

• La 19.11.2022 klo 16 -18.00

• Su 20.11.2022 klo 16 -18.00

• Su 27.11.2022 klo 16.30 -18.30

Pia Parkkonen on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on kuvannut erityisesti erilaisia tapahtumia ja musiikkikeikkoja. Hänet tunnetaan myös artistikuvistaan ja levynkansista.

Pia on ideoinut ja tuottanut neljä sosiaalisen valokuvauksen projektia vuosina 2012 – 2022. Niihin on osallistunut yli 200 kuvaajaa vuosien varrella. Projektien näyttelyitä on nähty gallerioissa, kirjastoissa sekä Kuva & Ääni -messuilla.

UDUMBARA Studio / Eva Spoof on taidekäsityöläinen ja keraamikko, joka kouluttaa keramikan harrastajia ja ammattilaisia eettisempään ja tietoiseen keramiikan valmistukseen.  UDUMBARA studion tuotteet ovat käsin tehtyä luksusta:  Lamput, veistokset ja kukkaruukut valmistetaan Someron Kultelan kylän punasavesta. Materiaali luo astioihin ihanan rehevän maanläheisen luonteen. Kallio Kipinöi -festivaaleilla on esillä UDUMBARAn valaisinveistokset. 

Katso koko Kallio Kipinöi-festivaalin 2022 koko ohjelmisto tästä8 responses to “Kuvameditaatio Kallio Kipinöi-festivaaleilla marraskuussa 2022 ”

 1. Ketti Ylinen-Ceau avatar
  Ketti Ylinen-Ceau

  Hei, ilmoittaudun kuvameditaatioprojektiin.
  Olen siis matkoilla 27.9-19.10., jos vaan viitsit lähettää tuona aikana aiheet meseen, kiitos paljon.

  1. Tämä sovittu! Tervetuloa mukaan.

 2. Päivi Eskola avatar
  Päivi Eskola

  Hei. Ehdinkö vielä ilmoittautua kuvameditaatioprojektiin?

  1. Kyllä ehdit! Tervetuloa mukaan.

 3. Hei,
  Vieläkö ehtii mukaan?
  Unohdin ilmoittaa tyttären…

  1. Vielä ehtii tulla mukaan! Teretuloa. Täytä rekisteröitymislomake tyttären sähköpostiosoitteella ja suorita maksu, niin lisää hänet listoille.

   1. Kiitos!
    Nyt hoidettu 👍

   2. Kiitos! Hoidettu!

%d bloggers like this: