Juliet Jonesin Sydän – Rakkauden kesä 2015 – valokuvanäyttely

Valokuvanäyttely koostui valokuvaaja Pia Parkkosen dokumentoimasta Juliet Jonesin Sydän -yhtyeen paluusta keikkalavoille 15-vuoden tauon jälkeen. Parkkonen seurasi bändiä Rakkauden kesä 2015-kiertueella niin lavoilla kuin niiden ulkopuolellakin useamman kuukauden ajan.

Parkkosen lavakuvissa bändin sijaan keskiöön nousee usein yleisö, jonka kautta musiikkia ja muusikoita peilataan, mutta näyttelyssä nähdään myös klassisia pop/rock-kuvia, joihin on tallennettuna muusikoiden lavasäteilyn kirkkaimmat hetket ja soittamisen riemu.

– Erityisesti minua kiinnosti bändin jäsenten keskinäinen sanaton kommunikaatio ja sen vivahteet sekä roolien muuttuminen  – esimerkiksi ne kohdat, joissa muusikon arkipersoona muuttuu rokkikukoksi ja päinvastoin. Focuksessa olivat myös fanit, joiden voimakkaat tunteet ja innostus oli välillä häkellyttävääkin, kertoo Parkkonen.

Parkkonen on toiselta ammatiltaan kulttuurituottaja. Hän on työskennellyt vuodesta 2000 lähtien eri yhdistyksissä, teatterissa, erilaisissa kulttuuriprojekteissa ja joukkoliikkeissä organisaattorina. Ennen tätä hän toimi 12 vuotta äänilevyteollisuuden palveluksessa.

Valokuvauksen Parkkonen aloitti vuonna 2009. Hän on hankkinut koulutuksensa alan huippuammattilaisten opissa mm. järjestämällä kursseja ja workshoppeja heidän kanssaan ja osallistumalla niihin itse. Harri Aholan Parkkonen mainitsee merkittävimmäksi opettajakseen. Ahola on toiminut lehtikuvaajana useissa eri aikakaus- ja sanomalehdissä. Mm. Soundiin hän kuvasi 20 vuotta toimien Juho Juntusen aisaparina.

Parkkonen on ollut erityisen kiinnostunut sosiaalisesta valokuvauksesta ja hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin projekteihin kuvaajana. Suomessa tämä valokuvauksen muoto on ollut vielä toistaiseksi melko tuntematonta. Yhdessä taiteilija Pasi Kirkkopellon kanssa Parkkonen on tutkinut ja jalostanut metodia sekä tuottanut kaksi laajaa sosiaalisen valokuvauksen-projektia Suomessa, 100 Syyspäivää (2011–2012) ja Tarinoita Todellisuudesta (2015–2016). Kolmas projekti on suunnitteilla.

Helmikuussa 2016 ilmestyi LIKE Kustannuksen julkaisema kirja Juliet Jonesin Sydän – Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin, jonka Parkkonen on tehnyt yhdessä Tanja Konttisen ja Katja Juholan kanssa. Kirjan kuvat ovat Rakkauden kesä 2015 -kiertueelta.

GalleriZebra, Karis 4.2-28.2.2016 avajaiset 6.2.2016 klo 17.00.

Kirjasto 10, Helsinki 15.3-28.3.2016

Kuvia avajaisista Galleri Zebrassa

Mediat:

Länsi-Uusimaa

Västra Nyland

Rakkauden kesä 2015

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.