Ali Alikoski, Onnellinen

Tänään 20.11.2020 on julkaistu Suomirockin legenda Ali Alikosken uusin single Onnellinen. Se on ihanan valoisa rakkauslaulu jossa palataan mm. Espalandille ja kohdataan rakas jonka viipymisestä aikoinaan Keba lauloi biisissä Kesä espalla. Ali on julkaissut omaa musaa jo viidellä vuosikymmenellä, yhteensä 10 albumia (sis. 2 Keban albumia). Hän on kirjoittanut myös muille artistille paljon hittejä mm. Aikakoneen Alla vaahtera puun.
Minulle on ollut suuri ilo ja kunnia päästä visualistiksi ja kuvaajaksi Alin huipputiimiin. Olen tehnyt singlen kannen. Kuuntele sinkku ja ihastu!

Heti alusta asti oli selvää että sinkun kanteen tulee jonkinlainen hetki jossa on rakkautta. Se oli Alin toive. Aloin prosessoida asiaa. Tahdoin kuvaa aidosti rakastuneen parin, mutta sellaisen löytäminen ei ollutkaan yksinkertainen juttu. Kävin ensin luottomallini ja tuttuni läpi, josko heidän joukostaan löytyisi sopiva pari. Ei tärpännyt. Tämän jälkeen laitoin Instaan ja Faceen mainoksen jossa hain pariskuntaa, mutta tässäkin vedin vesiperän. Lopulta lähdin Helsingin kaduille etsimään rakastavaisia kuten teki dokumentaarisilla valokuvillaan maailmanmaineeseen noussut Robert Doisneau. Hänen kuvansa suudelmasta Pariisissa on maailman kuulu ja sen tarina todella mielenkiintoinen juttu lue se tästä.
En löytänyt suudelmaa Helsingistä. Laahustin pettyneenä kotia päin ja mietin uutta ideaa kanteen ja tadaa! Näin rakastavaiset eräässä näyteikkunassa. Kävin ostamassa figuurin.

Rakastavaiset Helsingissä

Onnellinen-biisissä kuljetaan reittiä Espalta Tähtitorninmäelle. Pakkasin “rakastavaiset” kameralaukkuun ja lähdin kulkemaan samaa reittiä. Asettelin figuuria eri paikkoihin matkan varrella ja kuvasin. Auringon laskiessa saavuin Kaivopuistoon missä sinkun kanteen valikoitunut kuva on otettu.

Rakastavaiset Tähtitornin mäellä

Onnellinen biisin kauniissa loppukohtauksessa on laiva jonka tahdoin sinkun kanteen myös. Kuva-arkistoissani oli sopiva alus horisontissa. Miksasin rakastavaisten kuvaan. Lopuksi tein värimäärittelyt, joita olen käyttänyt myös Alin promokuvissa.

Kuvattu 2019 Suomenlinnassa

Sinkun kansi oli valmis ja näyttää tältä.

Onnellinen sinkun kansi

Alanmiehet – kokoonpanon kanssa syntyneellä singlellä mukana ovat:
Ali Alikoski/laulu &kitara
Joonatan Kotila/kitara
Tapio Kojo/basso & taustalaulu
Pekka Gröhn/koskettimet
Jussi Parkkonen/rummut & lyömäsoittimet.
Vierailijana kappaleella soittaa Matti Kervinen/syntetisaattori.
Miksaus:Ilkka Herkman
Masterointi:Samu Wuori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.