Pia Parkkonen (1961)

Olen helsinkiläinen valokuvaaja, kulttuurituottaja, toiminnanjohtaja ja kirjailijakin, jos yhden kirjan tekijää voi siksi kutsua. Olen siis monessa mukana erikseen ja yhtä aikaa. Olen työskennellyt eri yhdistyksissä, levy-yhtiössä, musiikkikaupassa, teatterissa, erilaisissa kulttuuriprojekteissa ja joukkoliikkeissä organisaattorina.

Aloitin kuvaamaan vuonna 2009 ja olen hankinut koulutukseni alan huippuammattilaisten opissa mm. järjestämällä kursseja ja workshoppeja heidän kanssaan ja osallistumalla niihin itse.

Olen erityisen kiinnostunut sosiaalisesta valokuvauksesta ja osallistunut useisiin kansainvälisiin projekteihin kuvaajana. Suomessa tämä valokuvauksen muoto on ollut vielä toistaiseksi melko tuntematonta. Yhdessä taiteilija Pasi Kirkkopellon kanssa olen tutkinut ja jalostanut metodia sekä tuottanut kaksi laajaa sosiaalisen valokuvauksen-projektia Suomessa, 100 Syyspäivää (2011–2012) ja Tarinoita Todellisuudesta (2015–2016). Kolmas projekti on suunnitteilla.

Vuonna 2016 pidin ensimmäisen oman näyttelyni Rakkauden kesä 2015. Se oli esillä Raasenporin valokuvakeskuksen GalleriZebrassa sekä Kirjasto 10:ssä. Näyttely koostui Juliet Jonesin Sydämen lavoille paluun dokumentaatiosta. Tein myös kirjan samasta teemasta yhdessä Tanja Konttisen ja Katja Juholan kanssa LIKE Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin
I’m a photographer based in Helsinki, Finland .I’m interested in community art and specialized in social photography. I have produced two bigger projects in Finland and also done a few international projects. (2012-2016)
I have had two solo exhibitions and I’ve published a book.

Thanks for visiting my site!

Mail to: pia.parkkonen 🐈gmail.com

 


©All photos in these sites are protected by copyright laws and may not be used on websites, blogs or other media without Pia Parkkonen’s permission; they may not be edited or used in other artworks, neither in total nor in parts